BRA först på Scandinavian Mountains

Mycket talar för att BRA blir det första flygbolaget att trafikera Scandinavian Mountains Airport då flygbolaget tillkännagivit att man börjar flyga från den nya flygplatsen till fem destinationer i vinter.

Den 22 december klockan 08.45 landar troligen det första kommersiella flygplanet på Scandinavian Mountains Airport efter en flygning från Malmö. Det är BRA som flyger från Malmö och ska så göra tillsammans med ytterligare fyra destinationer i Sverige under hela vintern till Scandinavian Mountains.

Övriga flygplatser som får trafik till Scandinavian Mountains Airport under vintern är Stockholm Bromma, Göteborg, Växjö och Ängelholm Helsingborg. Linjerna till Malmö, Stockholm Bromma och Göteborg kommer att flygas med två avgångar i veckan, torsdagar samt söndagar, medan Växjö får en avgång i veckan på söndagar. Ängelholm Helsingborg-Scandinavian Mountains kommer att trafikeras med en avgång på torsdagar samt två på söndagar.

”Att vara först ut som flygbolag till en helt ny och unik flygplats som den i Sälen Trysil blir verkligen spännande och jag hoppas många kommer att se fördelarna med att flyga klimatkompenserat direkt till skidbacken framför timmar i bil,” säger Ulrika Matsgård som är kommersiell chef för BRA.

Den 22 december invigs flygningarna till Malmö, Stockholm Bromma samt Ängelholm Helsingborg medan Göteborg och Växjö får trafikstart söndagen den 26 januari 2020. Samtliga linjer planeras att flygas till slutet av mars nästa år.

I anslutning till alla flygankomster och avgångar i Sälen finns busstransport med korta restider med Sälenbuss. Exempelvis till  SkiStar Sälen & SkiStar Trysils anläggningar, 10 min till Hundfjället, 15 min till Tandådalen, 20 min till Högfjället, 25 min till Lindvallen, 40 min till Trysil, Stöten: 18 min till Stöten, Kläppen: 45 min till Kläppen.

Merparten av flygningarna kommer att genomföras med BRAs moderna och klimateffektiva propellerflygplan från ATR. Alla utsläpp från BRA klimatkompenseras alltid av flygbolaget utan extra kostnad. De som önskar kan dessutom välja att boka BRA Miljö Class som inkluderar fossilfritt biobränsle.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.