Arlanda i topp när konkurrensen på Europas flyglinjer analyserats

När Routesonline har analyserat sommarens trafik i Europa är det en linje från Stockholm Arlanda som toppar listan över linjer med flest flygbolag på, vilket även inbjuder till stor konkurrens.

Det mest konkurrenssatta flygplatsparet för sommaren år 2019 i Europa när Routesonline analyserat den europeiska flygmarknaden inkluderar Stockholm Arlanda. Det är kanske inte en linje som först kommer upp när man tänker på flyglinjer med tuff konkurrens men under sommaren är det Stockholm Arlanda-Antalya som toppar listan över de mest konkurrenssatta flyglinjerna i Europa med åtta flygbolag på sträckan.

Flygbolagen som kommer konkurrera om solsugna stockholmare som vill resa till Antalya är TUIfly Nordic, Thomas Cook Scandinavia, Pegasus Airlines, TUI Airways, SunExpress, Corendon Airlines, Novair och Turkish Airlines.

Men det är inte bara på första plats som Arlanda återfinns. På delad andra plats med sex andra flyglinjer kommer Stockholm Arlanda-Chania där sju flygbolag flyger under sommaren. Det är alltså sommarlinjer med soldestinationer som naturligtivs är populära och därav är det även denna typ av linjer som även finns på delad andra plats.

När Routesonline istället tittar på antal flygbolag som konkurrerar mellan städer som har flera flygplatser är det fyra inrikeslinjer i Ryssland som toppar. Först kommer Sochi-Moskva med 12 flygbolag som sedan följs av Mineralnye Vody-Moskva, St Petersburg-Moskva och Krasnodar-Moskva.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.