Scandinavian Mountains Airport har nu fått sin IATA-kod

Scandinavian Mountains Airport har nu fått sin officiella flygplatskod från IATA som används i flygbolagens bokningssystem. Den nya flygplatsen kommer heta SCR hos IATA, men när de första flygbolagen på flygplatsen kommer att presenteras är fortfarande oklart.

Med sju månader kvar till öppningen av Sveriges nyaste flygplats, Scandinavian Mountains Airport, har man nu fått sin IATA-kod, SCR, som möjliggör att flygplatsen kan läggas in i flygbolagens bokningssystem. Att IATA-koden nu är på plats gör att man kommit ett steg närmare premiären och tillkännagivandet av flygbolagen som sägs vara klara för att trafikera flygplatsen med start den 22 december.

”Vi är mycket glada att IATA nu har släppt vår flygplatskod vilket gör att flygbolagen kan börja lägga in sina rutter inför den kommande vintersäsongen. Vi upplever en stark efterfrågan från såväl flygbolag som turoperatörer på information om både flygplatsen och vår region. När nu processen runt godkännande från Transportstyrelsen också är i full gång fokuserar vi på öppningen i slutet av året”, säger Brett Weihart, VD Scandinavian Mountains Airport.

Men när flygbolagen som väntas trafikera den nya flygplatsen ska offentligöras är fortfarande oklart. I ett mejl till flyg24nyheter skriver Brett Weihart, VD på Scandinavian Mountains Airport, att det inte kommer dröja allt för länge innan flygbolagen annonseras. Tiden börjar dock bli knapp och många har redan börjat planera sina vintersemestrar och med Scandinavian Mountains Airport utanför bokningssystemen kan det bli tufft att locka till sig skidåkare och turister.

Ända sedan planerna på en ny flygplats i Sälen tillkännagavs har många flygbolag visat intresse för att trafikera flygplatsen. I april rapporterade flyg24nyheter om att det finns två flygbolag som är klara för att flyga till Scandinavian Mountains Airport under vintern 2019/2020. Då kunde man inte offentligöra flygbolagen på grund av att flygplatsens IATA-kod fattades och det då inte skulle vara möjligt att boka resor till Sälens flygplats. Nu är däremot IATA-koden på plats och det dröjer förhoppningsvis inte allt för länge innan flygbolagen på Scandinavian Mountains blir offentliga.

(Foto: Scandinavian Mountains Airport)

En kommentar

  1. Första flygbolaget på Scandinavian Mountain Airport, SCR, blir BRA, Braathens Regional Airlines!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.