Finnair skruvar upp genom samarbete

Två nya codeshareavtal och ett nytt Asienbolag som förbinder sig med hubben i Helsingfors innebär att Finnair ytterligare skjuter fram sin position som ett av de ledande flygbolagen mellan Europa och Asien.

Finnair har nu fått två nya codeshareavtal på plats med de kinesiska flygbolagen China Southern Airlines samt Juneyao Air vilket innebär att Finnair stärker sin position på Asientrafiken från Europa då bolagets AY-kod sätts på 13 nya destinationer i Asien.

Samarbetet med China Southern Airlines som startar den 1 juni kommer att se Finnairs AY-kod på fem China Southern-destinationer från Guangzhou dit Finnair idag flyger från Helsingfors. I sin tur kommer China Southern att placera sin CZ-kod på Finnairs flygningar från Helsingfors till Amsterdam, Billund, Köpenhamn, Göteborg, London, Paris, Riga och Stockholm.

Det nya avtalet med Juneyao Air innebär ett liknande upplägg men från Shanghai till åtta destinationer i Kina. I utbyte kommer Juneyao Air att sätta sin IATA-kod HO på Finnairs inrikeslinjer till Kemi, Kuopio, Oulu, Ivalo och Rovaniemi. Det är alltså en tydlig inriktning på att locka asiater till norra Finland under vintern.

Dessutom kommer Juneyao att starta en ny linje till Finnairs hubb i Helsingfors från Shanghai i samarbete med Finnair. Det finska flygbolaget trafikerar dock redan linjen idag, men från den 27 oktober kommer även Juneyao att flyga på sträckan tre gånger i veckan med en Boeing 787 Dreamliner.

(Foto: Valentin Hintikka)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.