SAS börjar flyga till Luxembourg

Till vintertidtabellen startar SAS en ny linje till Luxembourg från Stockholm. Linjen som tidigare har trafikeras av Luxair kommer att flygas av SAS tre gånger i veckan med Bombardier CRJ 900.

Den 4 november startar SAS en ny linje från Stockholm Arlanda till Luxemburg. Rutten kommer att flygas tre gånger i veckan med avgång på måndagar, onsdagar och fredagar. SAS är med det, det enda flygbolaget som erbjuder en direktförbindelse mellan Stockholm och en av Europas ledande affärsdestinationer.

”Luxemburg är en av Europas finansiella knutpunkter och där finns även en rad viktiga EU-institutioner. Samtidigt är det ett fascinerande land och en huvudstad med anrik historia som erbjuder ett rikt kulturliv för fritidsresenärer. Det är mycket glädjande att vi nu kan erbjuda våra resenärer ytterligare en direktförbindelse som de efterfrågat”, säger Karl Sandlund, EVP Commercial, SAS.

Avgångstid från Arlanda blir klockan 08.05 på måndagar samt 10.55 på onsdagar och fredagar. Returflygningarna från Luxembourg har avgångstid klockan 11.00 på måndagar och klockan 13.50 på onsdagar samt fredagar. Flygtiden i båda riktningarna är beräknad till två timmar och 15 minuter.

Den nya rutten mellan Arlanda och Luxemburg kommer att trafikeras med flygplan av typen Bombardier CRJ-900 från SAS underleverantör CityJet med plats för 90 passagerare. Till vintern 2019/2020 öppnar SAS även nya rutter från Köpenhamn till Turin i Italien och en förbindelse från Oslo till Kyiv i Ukraina och under vintertidtabellen kommer SAS att flyga till 110 destinationer från Norge, Sverige och Danmark. Många av rutterna flygs med de nya Airbus A320neo-planen som är marknadens mest miljövänliga flyg.

SAS målsättning är att minska koldioxidutsläppen med 25 procent till år 2030. Det sker främst genom en modernisering av flottan och en ökad andel biobränslen. Som en del av SAS omställningsarbete har SAS också valt att koldioxidkompensera alla ungdomsbiljetter samt flygbiljetter där ett EuroBonus-nummer angetts vid bokningen.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.