Lufthansa firar 60 år i Sverige

År 1959 flög Lufthansa för första gången till Sverige. Det innebär nu att bolaget i år firar 60 år av flygtrafik mellan Tyskland och Sverige och detta uppmärksammas bland annat genom att Lufthansa flyger med en retromålad Airbus till Sverige.

Den 20 april 1959 lyfte en Vickers Viscount från Hamburg med destination Stockholm Bromma och därmed hade Lufthansa invigt sin första svenska direktlinje. Tre år senare, 1962, flyttades trafiken till då nybyggda Stockholm Arlanda Airport och samma år vigdes för första gången ett svenskt par ombord på Lufthansas flight på väg mot Hamburg.

År 1970 utökades Lufthansa den svenska trafiken med Göteborg som ny destination och det har lagt grunden för dagens trafik från Göteborg och Stockholm Arlanda till Lufthansa hubbar i München samt Frankfurt. Stora delar av flygtrafiken idag sköts av Lufthansas egna Airbus A320-flygplan, men en del flygningar utförs även av dotterbolaget Lufthansa CityLine.

”Vi är stolta över att ha en lång historia av att koppla samman Sverige och Tyskland. Sedan 1959 har Lufthansa varit ett pålitligt flygbolag som via våra nav förbinder Sverige med världen. Idag erbjuder Lufthansa 124 turer i veckan mellan de två länderna. Även i framtiden kommer vi att fortsätta erbjuda våra kunder en premiumservice ombord på våra moderna, mer bränsleeffektiva flygplan, säger Gabriel Leupold, Senior Director Sales Nordic & Baltic Countries på Lufthansa Group.

Lufthansas 60-års jubileum i Sverige uppmärksammas på flera sätt. Dels genom att man använder en retromålad Airbus A321 på flygningar till Sverige men också genom ett firande på Arlanda under förra veckan med bland annat Gabriel Leopold från Lufthansa och Arlandas flygplatsdirektör Peder Grunditz.

(Foto: Michaela Carpelan)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.