SAS och airBaltic återupptar samarbete

Efter ett antal år med konkurrens på flygningar mellan Skandinavien och Baltikum lägger SAS och airBaltic ner konkurrensen bolagen emellan och inleder ett nytt codeshare-samarbete.

SAS och airBaltic väljer nu att återuppta samarbetet mellan bolagen efter ett antal år med konkurrens och inleder ett codeshare-samarbete. Det innebär att SAS försvinner med egna flygningar mellan Stockholm och Riga. Istället blir det SK-nummer på Air Baltics flygningar mellan huvudstäderna med start i juni.

Det nya samarbetet mellan bolagen innebär också att airBaltic kommer att sätta sin BT-kod på SAS-flygningar till Ålesund, Bergen, Stavanger, Tromsö och Trondheim från Köpenhamn och Oslo dit airBaltic flyger från Riga. SAS kommer förutom på Stockholm-Rig att sätta sin SK-kod på airBaltics flygningar från Köpenhamn och Oslo till Riga.

”Vi ser stora fördelar i det här codeshare-samarbetet på ett flertal rutter genom att erbjuda bättre transfers till och från Skandinavien med tillhörande ”frequent flyer”-förmåner för våra resenärer”, säger Annelie Nässéen, Executive Vice President Sales och Marketing på SAS.

airBaltic har sin hubb på Riga flygplats och förbinder där Baltikum med övriga Europa. Förutom att flyga från Lettland har flygbolaget även baser i Tallinn samt Vilnius och har en flygplansflotta som består av 17 Airbus A220, åtta Boeing 737-300/500 samt 12 Bombardier Dash 8 Q400 som flyger till över 70 destinationer.

”Vi är mycket nöjda med det här starka samarbetet. Genom att expandera vårt partnernätverk med bekväma resealternativ för våra resenärer. Redan denna sommaren möjliggör vi för resenärerna att flyga till mer än 300 destinationer med ett stopp genom att använda en airBaltic-partner”, säger Martin Gauss VD airBaltic om det nygamla samarbetet med SAS.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.