Räddningstjänst på plats i tid vid Aeroflot-olycka

Sedan Aeroflots Sukhoi SSJ kraschlandade i Moskva i början av maj har det funnits frågetecken kring Sheremetyevo-flygplatsen räddningstjänst och den tid det tagit för dem att ta sig till det brinnande flygplanet. Nu har dock flygplatsen svar på tal.

Den 5 maj kraschlandade en Sukhoi SSJ 100 tillhörande Aeroflot på Sheremetyevo-flygplatsen utanför Moskva och fattade eld. 41 personer ombord på flygplanet omkom och det har kommit kritik kring hur lång tid det tog för flygplatsräddningstjänsten att bekämpa branden.

Flygplatsmyndigheten i Moskva kan dock nu redovisa att det tog 16 minuter att bekämpa branden på flygplanet och att de första resurserna från räddningstjänsten var på plats vid flygplanet en minut innan den maximala tid som finns tillgänglig. Detta har man bevis på genom bland annat radiokommunikation på flygplatsen.

Flygplanet som kraschlandade hade tidigare lyft från Moskva men fick problem med radioutrustningen ombord och valde därför att återvända till Sheremetyevo-flygplatsen. Väl där misslyckades landningen som blev så pass hård att flygplanet fattade eld och den bakre delen av flygplanet brann upp.

(Foto: Dmitry Zherdin)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.