Tufft i Frankrike för Air France – hundratals jobb försvinner

Närmare 500 jobb försvinner när Air France ska dra ner kraftigt på sin kapacitet på den franska inrikesmarknaden som ett resultat av hård konkurrens från lågprisbolag och snabbtåg i landet.

Air France-KLMs största division Air France kommer minska sin närvaro på den franska inrikesmarknaden kraftigt de kommande åren. Efter diskussioner med fackförbund och aktieägare kommer Air France sakta men säkert att minska ner sin kapacitet och år 2021 ska den ha minskat med 15 procent jämfört med den nuvarande.

Detta kommer i sin tur innebära att 465 jobb försvinner från flygbolaget, men Air France säger att tjänsterna kommer försvinna genom frivilliga uppsägningar samt naturliga pensionsavgångar och att ingen kommer att tvingas från sina jobb på flygbolaget.

Air France har drabbats hårt av en ökad konkurrens på den franska inrikesmarknaden. Fallande biljettpriser och stenhård konkurrens från lågprisbolag som easyJet samt Ryanair i kombination med de franska snabbtågen TGV express gör det nu omöjligt för Air France att fortsätta i nuvarande form på de franska inrikeslinjerna. Air France uppger att man tappat 90 procent av sin marknadsandel i Frankrike sedan två nya snabbtågslinjer öppnat under 2016 och 2017.

Under 2018 gjorde Air France en förlust på 189 miljoner euro på den franska inrikesmarknaden och sedan 2013 har det franska flygbolaget förlorat över 700 miljoner euro på de franska inrikeslinjerna.

(Foto: Aero Icarus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.