Ryanair större än British Airways på brittisk mark

Ryanair fortsätter att växa och i sommarens trafikprogram är det irländska lågprisflygbolaget större än British Airways på den brittiska marknaden vilket aldrig hänt tidigare.

Kapaciteten på internationella flyglinjer till och från Storbritannien fortsätter att öka även under sommaren år 2019 trots att Brexit ligger och oroar flygmarknaden mellan övriga Europa och ögruppen. Den allt mer växande trafiken under året innebär också att Ryanair för första gånger är större än British Airways när det gäller kapacitet och antalet internationella flyglinjer.

Det är data från Cirium som ligger till grund för analyserna över 2019 som check-in.dk skriver om där Ryanair ökar antalet stolar med 3,8 procent till 16,8 miljoner stolar. Samtidigt ökar också British Airways, men inte i tillräcklig takt, med föga 0,4 procent till 16,5 miljoner stolar under sommaren år 2019. Det är alltså jämt i toppen och easyJet på tredje plats hamnar en bit efter på 14,7 miljoner stolar.

Vad som också är noterbart i analysen för sommaren är att Gatwick faktiskt är den flygplats som erbjuder flest internationella flyglinjer. Man slår Londongrannen Heathrow, som många säkerligen tror är ohotad etta, med åtta linjer då Gatwick har 202 medan Heathrow endast kommer upp i 194 flyglinjer.

En stor skillnad mellan Ryanair och British Airways är att de sistnämndas kapacitet till allra största del är fokuserad kring London Heathrow medan Ryanair inte trafikerar den flygplatsen över huvudtaget. Istället har Ryanair betydligt fler internationella flyglinjer från de regionala flygplasterna i Storbritannien vilket går hand i hand med Ryanairs strategi om att trafikera sekundära flygplatser som innebär lägre flygplatsavgifter än storflygplatserna.

(Foto: Michal Osmenda)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.