Fler flyger med Norwegian

Över 3,1 miljoner passagerare valde att flyga med Norwegian i april, en ökning med tre procent jämfört med samma period förra året. Siffrorna för april är dock inte direkt jämförbara med samma månad förra året på grund av tidpunkten för påsken men mars och april visar tillsammans en positiv utveckling. 

Totalt valde 3  137 608 passagerare att flyga med Norwegian i april, drygt 88 000 fler än samma månad förra året. Den totala trafiken ökade med 11 procent och kapaciteten, ASK, med sju procent. Kabinfaktorn var på 86,1 procent, upp 3,1 procentenheter.

Månaden då påsken infaller påverkar alltid siffrorna positivt och i år var påsken i april vilket innebär att enhetsintäkten är högre för Norwegians april i år jämfört förra året. Om man slår ihop mars och april månad i år och jämför med samma period förra året ökade kabinfaktorn med 1,8 procentenheter och yielden med 6,9 procent. Under sista veckan i april var det en något ökad efterfrågan hos bolaget på grund av SAS pilotstrejk i Skandinavien.

”Jag är mycket nöjd med den positiva utvecklingen i april och de två senaste månaderna tillsammans, både när det gäller antal passagerare, intäkter och punktlighet. Vi fortsätter att arbeta målinriktat för att öka lönsamheten samtidigt som vi erbjuder våra resenärer bra kvalitet till ett lågt pris och framför allt branschens nyaste och mest miljöanpassade flygplansflotta”, säger Norwegians koncernchef Björn Kjos.

Norwegian genomförde 98,9 procent av de planlagda flygningarna i april och trots att bolagets Boeing 737 MAX-plan fortfarande står på marken har passagerarna påverkats i liten grad. Bolaget har bland annat slagit ihop ett flertal flygningar och drabbade kunder har erbjudits alternativ avgångstid för att bli hjälpta på bästa möjliga sätt.

(Foto: Atle Straume)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.