Direktflyg till London från Sydney kommer allt närmare

Qantas Project Sunrise som innehåller direktflygningar från Sydney till London och New York fortskrider som planerat och enligt flygbolaget kommer man att vara redo för de slutgiltiga besluten kring linjerna vid slutet av året.

Sedan år 2017 flyger Qantas återigen direkt mellan Australien och Europa genom direktlinjen Perth-London Heathrow. Flyglinjen som flygs dagligen med en Boeing 787-9 har visat sig vara omåttlig populär och därför går Qantas vidare med Project Sunrise som innebär direktflygningar från både Sydney och Melbourne till London.

Qantas VD Alan Joyce berättade under Amazon Innovation Day att man hoppas ha nya avtal kring de nya flyglinjerna med personal, myndigheter och ombordservice färdiga vid slutet av året. Joyce berättade även att flygningar som varar i 21 timmar innebär att sluter nya avtal med piloter då man inte kan flyga 21 timmar under en dag, och samtidigt är man tvungen att passa ihop regelverk med de nya ultralånga flygningarna vilket är ett stort arbete.

Vid slutet av 2019 hoppas Qantas också kunna välja den flygplanstyp som ska användas på de nya långlinjerna från Australien, som förutom till London, ska gå direkt till New York JFK. Enligt ch-aviation är det Boeings 777X eller Airbus A350 som är alternativen när Qantas ska välja flygplanstyp.

Tidigare har Qantas planerat för en trafikstart mellan Sydney och London år 2022.

(Foto: Steve Lynes)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.