Flygledarstrejk i Frankrike

En strejk bland flygledare i Frankrike har strandsatt minst 75 000 resenärer under torsdagen till följd av inställda flygningar. Dock väntas strejken upphöra under fredagsmorgonen.

En strejk bland flygledare i Frankrike innebär strul för drygt 75 000 resenärer under torsdagen som drabbats av inställda flygningar. Franska luftfartsmyndigheter har begärt att flygbolag ska minska sin kapacitet med 30 procent till och från Frankrike under torsdagen på grund av strejken.

Det är dock främst kortare flyglinjer som drabbas av strejken och nästan samtliga långlinjeflygningar går som planerat under torsdagen. Air France uppger att strejken skapar störningar på följande flygplatser för deras del, Charles de Gaulle and Orly i Paris, Lyon, Marseille, Toulouse, Nice, Bordeaux och Nantes.

Strejken väntas upphöra på fredag klockan 06.00.

(Foto: Flygledartorn, Dubai)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.