Världens första helikopterallians sjösatt

Flygbolagsallianser är de flesta bekanta med, men inom helikopterbranschen har det inte varit lika intressant att samarbeta genom allianser fram tills nu. Totalt tio helikopteroperatörer har nämligen sjösatt världens första helikopterallians.

Samarbetsallianser mellan flygbolag har i olika former funnits länge men slog igenom på riktigt under 1990-talet då Star Alliance bildades. I helikopterbranschen har det däremot varit mindre intressant att ägna sig åt allianssamarbeten, men nu har världens första helikopterallians bildats då tio helikopterbolag gått samman för en förbättrad charterverksamhet.

Huvudaktören bakom det nya samarbetet är Luxaviation Helicopters som tillsammans med ExecuJet Air Charter, Execujet Mexico, HeliFlite, Heli Austria, Azur Helicoptere, Starspeed, Philjets och Helity Copter Airlines har över 70 helikoptrar att tillgå för sina kunders behov.

Alliansen syftar till att medlemmarna kan utnyttja varandras kapacitet runt om i världen för att kunna tillmötes gå sina respektive kunder. Samtliga bolag som vill gå med i det nya samarbetet kommer att genomgå en certifieringsprocess med bland annat fokus på säkerhet upplyser Luxaviation Helicopters VD Charlotte Pedersen.

(Foto: Luxaviation Helicopters)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.