Air Europa med Airbus A330 till Arlanda

Air Europa startar för första gången en flyglinje till Stockholm Arlanda när man i mitten av juni börjar att flyga till Madrid med widebodyn Airbus A330, vilket bidrar till ökad konkurrens på flygningarna mellan de båda huvudstäderna.

Flygbolaget Air Europa etablerar för första gången en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport. Under sommaren 2019 kommer flygbolaget nämligen att flyga direkt till Madrid med tre avgångar i veckan. Flygplanstyp blir Airbus A330-200 som har plats för närmare 300 passagerare fördelat på en två klass konfiguration.

Premiärflygningen går den 17 juni och sedan ska det flygas på måndagar, onsdagar och fredagar under juni samt juli. Från augusti fram till 13 september kommer Air Europa endast att flyga på måndagar samt onsdagar. Stockholm-Madrid är en linje där passagerarantal ökat kraftigt de senaste åren och det redan idag är hård konkurrens på då Iberia och Norwegian redan flyger på sträckan.

”På bara tre år har antalet resenärer ökat med 80 procent mellan Stockholm och Madrid. Vi välkomnar därför ytterligare direkttrafik mellan huvudstäderna där den nya linjen möter efterfrågan från både svenska och spanska resenärer i båda riktningarna”, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Air Europa är medlem i Skyteam-alliansen precis som bland annat Air France och KLM och via sin bas på Madrid är det också smidigt för resenärer att resa vidare till det spanska flygbolagets destinationer i Sydamerika.

Air Europa kommer även att trafikera Köpenhamn-Madrid under sommaren med tre flygningar i veckan som ska flygas med bolagets Boeing 787-9 Dreamliner.

(Foto: Lasse B)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.