Osäker framtid för brittiskt flygbolag

Det brittiska flygbolaget Eastern Airways framtid är just nu mycket osäkert. Detta sedan bolagets ägare Bristow hamnat i ekonomiska problem, och då står flygbolag på listan över verksamheter att sälja.

Det brittiska regionala flygbolaget Eastern Airways har hamnat i en mycket osäker situation då bolagets ägare Bristow Group hamnat i ekonomiska problem och för att råda bot på problemen står flygbolag på listan över bolag att sälja.

Eastern Airways ägs idag till 100 procent av Bristow Group som även har en välutvecklad helikopterverksamhet i Storbritannien. Helikopterverksamheten kommer däremot att vara kvar inom Bristow Group trots de ekonomiska problemen medan Eastern Airways ska säljas på grund av flygbolaget förväntas gör förlust under 2019.

Bristow Group har länge arbetat med redovisningen för det fjärde kvartalet år 2018, och har använt för mycket tid till detta enligt koncernens långivare. Därför har man satt en tidsfrist till den 19 juni i år då Bristow Group ska redovisa en omfattande rapport kring koncernens verksamheter. Förutom Eastern Airways ska Bristow även sälja australiensiska Airnorth.

Eastern Airways grundades år 1997 och har sin bas på Humbersides flygplats belägen på den brittiska östkusten. Flygbolaget har en flygplansflotta som består av två ATR 72-600, nio BAe Jetstream 41, två Embraer 145 samt sju SAAB 2000. De båda ATR-flygplanen flyger på uppdrag av Bristow med att flytta oljearbetare mellan Aberdeen och Shetlandsöarna medan den resterande flottan används till reguljär flygtrafik som franchisepartner till Flybe i kombination med charterflygningar.

(Foto: Andrew Thomas)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.