Lufthansabolag ska samarbeta med Norwegian

Lufthansas lågprisflygbolag Eurowings ska tillsammans med Norwegian och Sun Express inleda ett nytt samarbete där resenärer kan boka en resa på samma bokning med något av de tre flygbolagen. 

Ett samarbete mellan Lufthansa och Norwegian var kanske inte det mest väntade. Men oavsett så har Lufthansas dotterbolag, lågprisbolaget Eurowings, tillkännagivit att man ska inleda ett samarbete med Norwegian och det tysk/turkiska flygbolaget Sun Express.

Samarbetet mellan de tre flygbolagen innebär att resenärer ska kunna boka en gemensam resa med några av flygbolagen. Exempelvis flyger man som resenärer med Norwegian på den första flygningen för att därefter byta till en Eurowingsflygning i exempelvis Berlin för vidare resa.

De nya transfermöjligheterna som uppstår kommer till en början endast vara virtuell. Det innebär att resenärer fortfarande måste hämta sitt bagage på ankomstbandet för att därefter checka in det igen vid transfer. Dock vill Eurowings att det nya transfersamarbete ska resultera i att resenärer inte ska behöva checka in sitt bagage igen och istället gå direkt till gaten för nästa flygning.

Samtidigt påpekar Eurowings VD, Thorsten Dirks, i en intervju med tyska FOCUS att det idag är många som endast reser med handbagage och då funkar det utmärkt att byta flyg mellan Eurowings, Norwegian eller Sun Express. Dessutom ger Dirks exempel på att det nu är möjligt att flyga från Tyskland direkt till Nordnorge på en bokning.

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.