Aeroflot-flyg nödlandade och brinner kraftigt i Moskva

Ett flygplan från den ryska flygplanstillverkaren Sukhoi tillhörande Aeroflot nödlandade i Moskva under söndagskvällen efter att en brand brutit ut ombord på flygplanet kort efter start.

En Sukhoi SSJ 100 från det ryska flygbolaget Aeroflot nödlandade under söndagskvällen på Sheremetyevo-flygplatsen utanför Moskva efter att man fått indikationer om en brand ombord på flygplanet. Indikationen visade sig stämma då filmklipp visar hur flygplanet brinner kraftigt när det nödlandar på Moskvaflygplatsen.

Det finns även flertalet bilder som visar hur svart rök väller ut från flygplanet efter att det nödlandat på flygplatsen. Enligt Independent har minst 13 personer omkommit ombord på flygplanet, i samband med branden, som var på väg till ryska Murmansk när man återvände till Moskva. Totalt fanns det 78 personer ombord.

Aeroflot uppger att det ska vara en av flygplanets motorer som ska ha börjat brinna. Uppgifterna kring när branden på flygplanet ska ha startat går dock isär. Enligt BBC och CNN ska branden startat i luften medan Flightglobal rapporterar att branden startat när flygplanet gjort en nödlandning efter tekniska problem.

På grund av flygplansbranden har Sheremetyevo-flygplatsen gått ned till att endast använda en av sina två start- och landningsbanor vilket orsakar kraftiga förseningar och flygplan som landar på andra flygplatser runt Moskva.

Aeroflot har 49 flygplan av typen SSJ 100 i sin flotta och i Europa har flygplanstypen tidigare använts av irländska Cityjet på uppdrag av Brussels Airlines.

(Foto: Dmitry Zherdin)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.