Boeing 737 kanade av bana i USA

En Boeing 737 från det amerikanska charterflygbolaget Miami Air International kanade av banan och hamnade i en flod efter landningen på en militär flygplats i Florida under fredagen. Av drygt 140 personer ombord ska ett 20-tal ådragit sig skador.

Det amerikanska flygbolaget Miami Air International, som främst ägnar sig åt charterflygningar, utförde under fredagskvällen en charterflygning åt den amerikanska militären med destination Jacksonville, Florida.

Flygplanet, en Boeing 737-800 hade tidigare lyft från Guantanamo Leeward Point flygplats och när man landade vid klockan 21.40, lokal tid, på fredagskvällen på en militärflygplats utanför Jacksonville studsade flygplanet av okänd anledning av landningsbanan och kanade förbi slutet på banan och fick stopp först i St. John-floden.

Ingen av de 136 passagerarna och sju besättningsmedlemmarna ombord ska ha skadats allvarlig i incidenten, men enligt den lokala polisen har ett 20-tal människor förts till sjukhus för behandling.

Lokala myndigheter har nu inlett en utredning kring incidenten och Boeing har bekräftat att man fått information om händelsen, och ska nu samla information kring det 18 år gamla Boeing 737-800-flygplanet.

(Foto: Tomás Del Coro)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.