SriLankan Airlines med ny hubbstrategi

För att återgå till svarta siffror på den sista raden i bokföringen har SriLankan Airlines kommit upp med en ambitiös plan att göra sin huvudflygplats i Colombo till en hubb för resor mellan Asien, Afrika och Mellanöstern.

Statsägda SriLankan Airlines har i sin strategiska plan för de kommande fem åren kommit fram med idén att göra sin huvudflygplats i Sri Lankas huvudstad Colombo till en viktig hubb för resenärer mellan Asien, Afrika och Mellanöstern. Detta som ett försök att vända ekonomisk förlust till vinst.

Att SriLankan Airlines väljer att gå mot en hubbstrategi är tvärtemot bolagets tidigare verksamhet som fokuserade mer på point-to-point trafik. Som ett första steg i den nya hubbstrategin har bolaget lanserat en ny flyglinje till Tokyo Narita från Colombo med start i mitten av juli.

Förutom hubbstrategin vill ledningen för SriLankan också utöka sin fraktverksamhet och troligen introducera rena fraktflygplan i den befintliga flottan som består av 13 Airbus A320-flygplan samt 14 A330. Dock väntar de planerna på ett godkännande från regeringen i Sri Lanka innan de kan realiseras.

Mellan mars och december 2018 gjorde SriLankan Airlines en förlust på 135 miljoner dollar vilket främst berodde på ökade bränslekostnader samt högre leasingkostnader enligt FlightGlobal.

(Foto: Masakatsu Ukon)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.