SAS-strejken snart över?

Strejken bland SAS piloter kan snart vara över då det gjorts stora framgångar i förhandlingarna under torsdagen. Samtidigt kommer det uppgifter om att man är överens om ett nytt avtal, men ännu finns det inget officiellt från parterna.

Fredag den 26 april gick närmare 1 500 SAS piloter ut i strejk vilket har tvingat bolaget att ställa nästintill samtliga flygningar som skulle flugits av SAS-piloter och endast trafiken med underleverantörerna har varit igång under den gångna veckan.

Dock finns det nu ljus i tunneln. Enligt den norske fackföreträdaren Yngve Carlsen har det under torsdagen gjort stora framgångar i förhandlingarna uppger check-in.dk. Dessa uppgifter byggs på av källor som norska VG tagit del av där man uppger att SAS och fackförbunden är överens om ett nytt avtal, men att det kvarstår att protokollföra förhandlingsresultaten.

Det har inte kommit några officiella uppgifter kring hur förhandlingarna mellan SAS och piloternas fackförbund i Danmark, Norge och Sverige fortlöpt under torsdagen, men av uppgifterna ovan att döma kan slutet på strejken vara nära.

(Foto: Alex Beltyukov – RuSpotters Team)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.