20 000 resenärer drabbas när SAS ställer in under torsdagen

SAS ställer under torsdagen in 280 flygningar på grund av pilotstrejken. Det finns dock en liten ljusning i konflikten då SAS och pilotförbunden nu återupptagit förhandlingarna efter flera dagars uppehåll.

Under torsdagen, 2 maj, ställer SAS in 280 flygningar fram till klockan 14.00 på grund av strejken bland bolagets piloter som grundar sig i att man vill ha högre lön och bättre arbetsvillkor. De nya inställda avgångarna innebär att ytterligare 20 000 resenärer drabbas av strejken.

SAS skriver i ett pressmeddelande att man gör allt som är möjligt för att begränsa antalet inställda avgångar och information om den rådande trafiksituationen med anledning av pilotstrejken uppdateras löpande till resenärerna.

Efter flera dagars uppehåll i förhandlingarna mellan SAS och piloternas fackförbund har nu förhandlingarna mellan parterna återupptagits vilket märks på antalet inställda avgångar då SAS nu endast ställt in flygningar fram till klockan 14.00 under torsdagen. Tidigare har flygbolaget ställt in nästintill samtliga flygningar som utförs av SAS-piloter dagen innan de skulle genomföras.

”Det är glädjande att parterna nu återigen möts i förhandlingsrummet, det är bara där konflikten kan lösas. I och med att parterna nu träffas så arbetar vi under förhoppningen att det ska leda till konstruktiva samtal. Därmed följer vi utvecklingen noga och tar beslut löpande. Varje inställd avgång är ett misslyckande och vi arbetar därför för att begränsa antalet inställda flyg i så stor utsträckning som möjligt”, säger Karin Nyman, kommunikationsdirektör i SAS.

Flygningar som utförs av SAS samarbetspartners, cirka 30 procent av SAS flygningar, omfattas inte av strejken. Fri om- och avbokning av biljetter gäller till och med den 5 maj för de passagerare som känner en oro för att deras reseplanering påverkas av den pågående strejken.

(Foto: Bastiaan)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.