Fortsatt inhyrd trafik från Skellefteå pga SAS-strejk

SAS-strejken har lämnat Skellefteå helt utan reguljärflyg. Därför har Skellefteå hyrt in Direktflyg/Amapola Flyg för att sköta flygtrafiken fram tills att SAS-strejken är över och nu förlängs flygandet till den 3 maj.

På grund av den rådande strejken inom SAS sattes det i förra veckan in ersättningsflyg i form av en Fokker 50 från Amapola Flyg för att trafikera linjen Skellefteå-Stockholm Arlanda, på vilken SAS i dagsläget är ensamma om att flyga reguljärt. Då strejken alltjämt fortsätter har Direktflyg, som hyr ut trafiken till Amapola, under måndagen beslutat att de fortsätter trafikera linjen under perioden 1- 3 maj.

– Inrikesflyget är oerhört viktigt för en region som Skellefteå som utan tillgänglighet blir isolerad från omvärlden. Därför gör vi vårt yttersta för att regionens näringsliv och privatpersoner fortsättningsvis ska kunna bedriva sina verksamheter säger Robert Lindberg, VD, Skellefteå Airport.

Tidtabell

01 maj 17:50 ARN-SFT

02 maj 06:35 SFT-ARN
02 maj 17:50 ARN-SFT

03 maj 06:35 SFT-ARN
03 maj 16:30 ARN-SFT
03 maj 18:30 SFT-ARN

På Arlanda går flygningarna till och från Terminal 3. En ytterligare förlängning med Direktflyg/Amapola kan komma att blir aktuellt ifall strejken fortsätter men i dagsläget finns det ingen vidare information om flighter efter den 3 maj.

(Foto: Skistar)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.