Air Leap startar ny linje från Stockholm

Air Leap som bildades ur askan av Nextjets konkurs i mitten av maj förra året expanderar nu med en ny flyglinje mellan Stockholm och Finland som ska flygas 20 gånger i veckan.

Air Leap bildades av den norska fiskekoncernen Olsengruppen AS kort efter att Nextjet försattes i konkurs i mitten av maj år 2018. När Air Leap väl blivit ett flygbolag och fått sin tillstånd godkända av Transportstyrelsen tog flygbolaget över ett flertal SAAB 340-flygplan från det som varit Nextjet.

Idag flyger Air Leap mellan norska Ørland och Oslo, från Stockholm Arlanda till Karlstad och Mariehamn samt från den åländska huvudstaden till Åbo. Det är just Åbo som nu är på kartan när Air Leap väljer att starta en ny flyglinje till den finska staden från Stockholm Arlanda.

Air Leap ska flyga på sträckan 20 gånger i veckan med en SAAB 340 som har plats för 33 passagerare med start den 26 augusti. Inom kort kommer tidtabellen att offentliggöras samt att det blir möjligt att boka biljetter på sträckan.

(Foto: Martin J. Galloway)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.