SAS-strejken fortsätter under måndag och tisdag – 1 200 flygningar ställs in

SAS och piloterna har inte kommit överens om ett nytt kollektivavtal och nu ställer flygbolag in ytterligare 1 200 flygningar under måndag och tisdag vilket drabbar 110 000 resenärer.

På grund av den pågående konflikten mellan SAS och deras piloter som strejkar ställs nu ytterligare avgångar in under måndagen och tisdagen. Totalt beräknas det drabba närmare 61 000 passagerare när 667 avgångar ställs in i hela Skandinavien under måndag. På tisdagen är det närmare 49 000 passagerare som påverkas av 546 inställda avgångar. Totalt är det 1 213 avgångar som ställs in och 110 000 resenärer som berörs av strejken under måndag och tisdag.

”Vi gör allt vi kan för att hjälpa våra resenärer som drabbas av den pågående pilotstrejken. SAS strävar efter att nå en lösning så snart som möjligt för att minimera att fler kunder påverkas”, skriver SAS i ett pressmeddelande under söndagen.

Konflikten mellan SAS och de närmare 1 500 piloterna som strejkar grundar sig i att piloterna vill ha en löneökning på 13 procent och ett mer förutsägbart schema med bättre framförhållning. SAS å sin sida har erbjudit piloterna en löneökning på 2,3 procent.

Flygningar som utförs av SAS underleverantörer omfattas inte av strejken. Fri om- och avbokning av biljetter gäller till och med den 5 maj för de passagerare som känner en oro för att deras reseplanering påverkas av den pågående strejken.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.