Skellefteå tar in Amapola under SAS-strejken

Skellefteåregionen har med anledning av den pågående SAS strejken blivit väldigt hårt drabbad då innevånare och företag blir avskärmade från omvärlden. Med anledning av detta har Skellefteå Airport de senaste dagarna intensivt arbetat med att försöka hitta andra flygmöjligheter för sina strandsatta resenärer vilket resulterat i att Direktflyg och Amapola ska flyga till Stockholm under söndag samt måndag.

Sent under torsdagskvällen blev det klart att Direktflyg från söndag kväll kommer att arrangera flygningar mellan Skellefteå Airport och Stockholm Arlanda under den pågående SAS-strejken då SAS är det enda flygbolaget som regelbundet trafikerar den norrländska flygplatsen. Flygningarna påbörjas söndagen den 28 april med en avgång från Arlanda till Skellefteå och pågår som längst till, beroende på strejken, tisdag morgon med en avgång till Stockholm Arlanda. Direktflyg kommer sälja biljetter på sträckan medan Amapola Flyg står för själva flygandet med en Fokker 50 och på Arlanda går flygningarna från Terminal 4 precis som SAS flygningar till Skellefteå.

Tidtabell

Sön 28 april HP 659 Avgång Arlanda 17:00 Ankomst Skellefteå 18:25
Mån 29 april HP 660 Avgång Skellefteå 06:35 Ankomst Arlanda 08:00
Mån 29 april HP 659 Avgång Arlanda 17:50 Ankomst Skellefteå 19:15
Tis 30 april HP 660 Avgång Skellefteå 06:35 Ankomst Arlanda 08:00

”När vi fick signaler om strejkens utbredning så påbörjade vi ett aktivt arbete för att hitta ersättningsmöjligheter under strejken, detta har nu gett resultat i och med att Direktflyg börjar flyga mellan Skellefteå och Arlanda från och med söndag”, säger Robert Lindberg, VD på Skellefteå Airport.

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå kommun och har cirka 400 000 resenärer per år. Flygplatsen erbjuder inrikes reguljärflyg med dagliga avgångar till Arlanda genom SAS, samt chartertrafik till Thailand, Rhodos, Kreta, Turkiet, Kroatien, Mallorca, Gran Canaria, Österrike, Zakynthos, Nederländerna och Lettland.

(Foto: Robert Lindberg)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.