SAS ställer in fler flyg på grund av strejken

Även flertalet av söndagens avgångar hos SAS ställs in på grund av den pilotstrejk som pågår inom bolaget. Samtidigt pågår det inte några förhandlingar mellan SAS och pilotfacket.

Strejken bland SAS piloter går under söndagen in på sin tredje dag och ytterligare 587 avgångar har ställts in under söndag vilket motsvarar ungefär 70 procent av bolagets flygningar. Övriga 30 procent utförs av underleverantörer som SAS Irland, Flybe, Nordica samt CityJet.

Samtidigt som SAS flygverksamhet står nästintill still säljer Norwegian slut på sina biljetter fort och till priser som är flera tusenlappar över det normala uppger TT. Enligt analytiker beräknas strejken kosta SAS 60-80 miljoner kronor varje dag, vilket skulle innebär att den fram till och med söndagen kostat bolaget upp till 240 miljoner kronor.

SAS svenska presschef Freja Annamatz säger till TT att det i nuläget inte pågår några förhandlingar mellan SAS och fackförbundet. Tidigare har det kommit uppgifter om att piloterna ska upphöra med sin strejk vid midnatt mot måndag 29 april.

SAS erbjuder alla resenärer som bokat en resa med flygbolaget att boka om den gratis om den påverkas av strejken, senaste till 1 maj. Även flygningar som inte ställts in på grund av att piloterna lagt ner arbetet går att boka om utan någon extra kostnad.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.