Virgin Atlantic vill utmana British Airways

Med köpte av Flybe och planerade expansioner av flygplansflottan, kapacitet och nya flyglinjer vill Virgin Atlantic utmana British Airways och samtidigt bli Storbritanniens andra flaggflygbolag.

Virgin Atlantic Airlines flyger idag långlinjer från främst London Heathrow, Gatwick och Manchester med ett antal Airbus och Boeing-flygplan. Dock har man nu planer på att utmana British Airways och bli Storbritanniens andra flaggflygbolag. Detta ska ske genom att man expanderar sin nuvarande flygplansflotta, ökar kapaciteten på befintliga flyglinjer och starar flera nya flyglinjer.

Dessutom köpte Virgin Atlantic det brittiska flygbolaget Flybe i början av 2019 och med en flygplansflotta på 80 regionala flygplan ska Flybe användas som feederflygbolag till Virgins linjer från London Heathrow samt Manchester. Redan idag flyger Flybe ett flertal  feederlinjer till de båda flygplatserna men framöver lär det bli mer av den varan.

Ett ytterligare verktyg som Virgin har för att på allvar konkurrera med British Airways är att man vill utöka samarbetet med Air France-KLM. I mars i år inledde man ett codeshareavtal med flygbolagsgruppen och det samarbetet väntar fortfarande på ett godkännande från amerikanska myndigheter.

Virgin Atlantics expansionsplaner på Heathrow lär dock få vänta ett tag. Detta då det inte finns fler slottar att tillgå på flygplatsen förrän man byggt en tredje start- och landningsbana. Beslut om en tredje rullbana på Heathrow väntas att ta tas inom två år och under tiden visar Virgin Atlantic att man menar allvar med sina planer på att utmana British Airways genom att expandera utanför Londons storflygplats.

”Storbritannien behöver ett andra flaggflygbolag från Heathrow och Virgin Atlantic behöver fler slottar på Heathrow. Vi behöver ändra på den slottregim som råder på flygplatsen och vi trycker på för en förändring”, säger Virgin Atlantics VD Shah Weiss till Travel Weekly.

(Foto: Tomás Del Coro)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.