Widerøe förlänger livet för fler Dash 8

Bombardier och Widerøe har slutit ett avtal om att flygplanstillverkaren ska inkludera ytterligare fyra Dash 8-100 flygplan från det norska flygbolaget i ett program som förlänger livstiden på de åldrande turbopropflygplanen som saknar lämpliga ersättare.

Norska Widerøes arbetshäst på det norska inrikesnätet är Bombardier Dash 8-100. Flygplanet har plats för närmare 40 passagerare och har egenskaper som möjliggör korta start- och landningsdistanser vilket gör flygplanet perfekt för den norska inrikestrafiken.

Att hitta ersättare till de allt mer åldrande Dash-flygplanen som slutade att tillverkas år 2005 är däremot svårt och därför har Widerøe nu slutit avtal med Bombardier om att förlänga flyglivet för ytterligare fyra Dash 8-100.

”Dash 8-100 är en viktig del i vår flygplansflotta och vi är mycket nöjda över att återigen samarbeta med Bombardier för att förlänga det ekonomiska livet för ytterligare fyra flygplan.De robusta flygplanen fortsätter att visa sig pålitliga, kostnadseffektiva och perfekta för vår verksamhet som Skandinaviens största flygbolag”, säger Widerøes tekniska chef Sture Pedersen.

Totalt har 16 av Widerøes 22 Dash 8-100 inkluderats i det Extended Service Program som finns hos Bombardier och som man startade tillsammans med det norska flygbolaget år 2009.

(Foto: Algkalv)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.