SAS-strejk kommer allt närmare

En strejk bland stora delar av SAS-pilotkår rycker allt närmare och SAS förbereder sig för att 70 procent av trafiken kan komma att stå stilla med start på fredag och erbjuder sina resenärer ombokning av sin resa under den planerade strejkperioden.

De danska, norska och svenska pilotfacken har tidigare varslat cirka 1 500 SAS-piloter efter att förhandlingar mellan flygbolaget och fackförbunden strandat. Medlingen mellan SAS och facken håller är dock igång, men en strejk med start på fredag kommer allt närmare då tiden för en lösning nu börjar bli knapp.

SAS förbereder sig för strejken som enligt planerna ska starta den 26 april och vara fram till och med söndag. Flygbolaget erbjuder nu alla som bokat biljetter för flygning med SAS under fredag, lördag och söndag ombokning.

De cirka 1 500 piloterna är stora delar av SAS-pilotkår, men trots det kommer endast 70 procent av SAS verksamhet att stå stilla under en strejk. Detta då de övriga 30 procenten av flygningarna utförs av underleverantörerna CityJet, Nordica och Flybe.

Konflikten mellan SAS och fackförbunden grundar sig i att piloterna vill ha högre löner och ett mer förutsägbart schema vilket man lyft fram under pågående förhandlingar om ett nytt kollektivtal som fackförbunden vill få till stånd.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.