Flera intresserade av Thomas Cook

När Thomas Cook Group tillkännagav att man avser att sälja sin flygverksamhet drog genast spekulationerna kring potentiella köpare igång. Det har kommit in ett flertal bud till Thomas Cook om att köpa flygbolagsdelen men även om att ta över hela Thomas Cook Group.

Efter att Thomas Cook Group gjort sina planer på att sälja flygverksamheten i resegruppen offentlig har man mottagit flera bud gällande ett övertagande av samtliga flygbolag i gruppen, men också konkreta bud på ett övertagande av hela resekoncernen.

Thomas Cook Group har idag fyra flygbolag, Thomas Cook Airlines Scandinavia, Condor, Thomas Cook Airlines UK och spanska Thomas Cook Airlines Balearics. Enligt Sky News befinner sig Thomas Cook Group i inledande förhandlingar med ett flertal potentiella köpare av flygbolagen.

Ett eventuellt köp är dock inte aktuellt förrän om ett par månader och då kan det handla om försäljning av ett flygbolag, alla flygbolag eller hela resekoncernen. En av de hetaste kandidaterna till att överta hela Thomas Cook Group är den kinesiska samarbetspartnern Fousn. Även Lufthansa har nämnts som en kandidat men då främst för ett övertagande av det tyska flygbolaget Condor.

För Skandinaviens del berör Thomas Cook planer främst Thomas Cook Airlines Scandinavia som idag flyger med 12 Airbus-flygplan, åtta A321 samt fyra A330, från Oslo, Stockholm och Köpenhamn på uppdrag av Ving till främst destinationer runt Medelhavet. Flygbolaget har sitt huvudkontor i Köpenhamn.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.