SAS med ny linje till Bryssel

Ett ökat intresse för internationella resor gör att SAS startar en ny flyglinje från Nordnorge till Bryssel. Premiärflygningen går i november och från SAS sida hoppas man flyga närmare 100 000 resenärer på linjen under fem månader.

SAS starar i november en ny flyglinje från Tromsø till Europametropolen Bryssel. Anledningen till att man väljer att starta en så pass udda linje är ett ökat intresse av att resa utomlands i Nordnorge enligt bolaget. Dessutom hoppas SAS föra in belgiska turister till ”Nordens Paris” som Tromsø kallas.

”Nordnorge med Tromsø i spetsen upplever just nu ett stadigt ökat internationellt intresse för sin vackra natur och exotiska miljö. Därför svarar SAS med att utöka linjenätet i linje med en ökad efterfrågan”, säger Torbjörn Wist finanschef på SAS.

Linjen kommer att flygas med en avgång i veckan, på lördagar, med en Boeing 737-800 som har plats för 181 passagerare. SAS samarbetar bland annat med researrangören Nordic i Belgia för att marknadsföra Nordnorge och den nya linjen i Belgien.

Genom åren har SAS transporterat flera tusen resenärer från både Asien och USA till Nordnorge genom enstaka direktflygningar från bland annat Tokyo och nu beräknar SAS att flyga in ytterligare 100 000 resenärer under de fem månader som linjen ska trafikeras.

Enligt ett pressmeddelande från SAS så går även bolagets linjer från Köpenhamn och Stockholm till Tromsø bra efter ett ökat intresse för Nordnorge. Via de båda SAS-hubbarna kommer resenärer från hela Star Alliance-nätverket in till Tromsø.

(Foto: Peter Wemmert/Kameratrollet)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.