Jönköping hoppas på både Frankfurt och Köpenhamn

När flybmi gick i konkurs den 16 februari blev Jönköpings flygplats utan flygtrafik till Lufthansa-hubben Frankfurt. Man har ännu inte hittat något nytt flygbolag som vill trafikera sträckan men trots det hoppas flygplatsen även på en hubblinje till Köpenhamn.

Det brittiska flygbolaget flybmis konkurs den 16 februari gjorde att Karlstad och Jönköping förlorade sin gemensamma flyglinje till Frankfurt som trafikerades i samarbete med Lufthansa. Sedan slutet av februari har de båda svenska flygplatserna förhandlat med flera flygbolag om att återuppta linjen, men än så länge finns det inget flygbolag som nappat.

Enligt Jönköping Airports VD Rony Forsberg förhandlar man just nu med ett flertal flygbolag om att återuppta flygningarna till Frankfurt som varit en framgångsrik linje. Det flygbolag som ska trafikera sträckan kommer dock att behöva ha ett interline eller codeshareavtal med Lufthansa för att kunna nyttja det tyska bolagets linjenät från Frankfurt. Tänkbara kandidater som uppfyller de kraven är estniska Nordica och Lufthansas egna dotterbolag Lufthansa CityLine som har flygplan i storleksklass med den Embraer 145 som flybmi använde.

Trots att inget flygbolag blivit klart för flygningar till Frankfurt arbetar Jönköping parallellt med att starta trafik till Köpenhamn, en destination som Nextjet och Flyglinjen tidigare flugit till från den småländska flygplatsen. Även Köpenhamnslinjen är tänkt att fungera som en feederlinje för vidare resor med SAS från Kastrup.

(Foto: Skistar)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.