Air France-KLM delar på Airbus och Boeing

Air France och KLM har båda beställt A350-flygplan från Airbus men enligt The Travellers Club kommer endast Air France att använda flygplanstypen. Istället kommer KLM att flyga med Boeing och flygbolagsgruppen delar stundtals upp Airbus och Boeing mellan varandra.

Air France-KLM gruppen kommer i framtiden att dela upp Airbus och Boeing mellan varandra när det gäller Boeing 787 och Airbus A350. Trots att både Air France och KLM beställt A350-flygplan är det bara Air France som kommer att flyga med typen medan KLM ska använda Boeings 787 Dreamliner.

Men KLM kommer inte att få samma ensamrätt på Dreamliner-flygplanen i gruppen som Air France får på A350. Även Air France kommer nämligen att flyga vidare med de Boeing 787 som man redan har i flottan idag medan resten av flygplanen på beställningarna kommer att levereras till KLM.

Air France och KLM ägs idag av moderbolaget Air France-KLM, men samarbetet mellan Frankrike respektive Nederländerna har under den senaste tiden inte varit en dans på rosor. Detta då den nederländska regeringen tyckt att fokuset hos flygbolagsgruppen riktats mer åt Paris än Amsterdam. Som ett svar på detta köpte Nederländerna en del aktier i Air France-KLM för att få mer kontroll över flygbolagsgruppen vilket inte föll i god jord hos Frankrike.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.