Påskstrejken i Spanien avblåst

I sista stund har den planerade påskstrejken bland 60 000 spanska flygplatsmedarbetare på samtliga spanska flygplatser blåsts av då det gjorts framgångar i förhandlingar mellan arbetsgivare och fackförbund.

Både Euro Weekly News och brittiska Express rapporterar om att den spanska påskstrejken bland 60 000 flygplatsanställda hos flygplatsoperatören Aena som skulle drabbat samtliga spanska flygplatser nu har blåsts av i sista stund.

Detta sedan det gjorts framgångar i förhandlingar mellan arbetsgivaren och fackförbunden enligt de sistnämnda. Fackförbunden har nu pausat förhandlingar och säger att man är redo att återuppta ta dem på måndag.

Att strejken nu stoppats innebär en stor lättnad för tusentals resenärer som ska resa till eller från Spanien under den resterande påskhelgen då strejken var planerad att starta den 21 april och pågå till onsdag 24 april. Tidigare förväntades kraftiga förseningar, långa köer och inställda flygningar som följd av strejken, men detta ser nu ut att inte inträffa.

Konflikten mellan arbetsgivaren och fackförbunden rör anställningsvillkor för personal som flyttas över till Aena från andra arbetsgivare.

(Foto: Sandor Somkuti)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.