Påskstrejk i Spanien ligger fast – förseningar att vänta

Ska man resa till Spanien under påskhelgen får man räkna med försenade och även inställda flygningar då 60 000 spanska flygplatsmedarbetare ska strejka med start på Påskdagen. Samtliga flygplatser i landet berörs.

Tidigare hot från spanska flygplatsmedarbetare om strejk under påskhelgen står fast. Man har ännu inte kommit överens med arbetsgivaren om löneregler samt förmåner för anställda som överförs från andra arbetsgivare vilket innebär att närmare 60 000 flygplatsanställda hos det spanska flygplatsbolaget Aena kommer att gå ut i strejk på Påskdagen, den 21 april.

2019-04-20 Kl. 15.00: Under lördagseftermiddagen rapporterar flera medier att strejken blåsts av efter framgångar i förhandlingarna mellan parterna. 

Strejken kommer sedan att hålla på till den 24 april vilket kan göra det svårt resenärer att resa hem från Spanien efter påskhelgen. Troligen kommer alla resenärer som reser till och från Spanien, mellan den 21 och 24 april kunna förvänta sig förseningar, långa köer på flygplatserna och även inställda flygningar på grund av strejken.

Strejken påverkar även flygplatser på Spaniens öar, som ö-gruppen Kanarieöarna, Mallorca och Ibiza.

Flygplatsanställda på Aena som berörs av strejken är allt från bagagehanterare samt flygplanslastare till incheckningspersonal och säkerhetskontrollanter. Aena driver 48 spanska flygplatser.

(Foto: Barcelona Airport, Sandor Somkuti)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.