Jet Airways stoppar samtliga flygningar

Under den gångna natten ställde indiska Jet Airways in samtliga flygningar och det näst största indiska flygbolaget går i graven efter 27 år i luften.

Indiens näst största flygbolaget Jet Airways, med närmare 120 flygplan i flottan, ställde under natten till torsdagen in samtliga flygningar och upphörde samtidigt med sin verksamhet. Flygbolaget har under en längre tid gått en tuff kamp mot en mycket dålig ekonomi med skulder på 144 miljoner dollar enligt BBC.

I tisdags kom det dock positiva signaler då Jet Airways gjort klart med ett räddningspaket hos ett antal långivare. Dock kom man inte överens med långivarna om, när och hur pengarna skulle betalas ut vilket gjorde att avtalet gick i stöpet.

Jet Airways flotta på över 100 flygplan har under de senaste månaderna varit sparsam utnyttjad då man ställt allt fler flygplan på marken på grund av det ekonomiska läget. Under flygbolagets sista dygn flög man endast med sju ATR 72-500-flygplan. När Jet Airways nu stoppat alla sina flygningar kommer det att drabba 16 000 anställda på flygbolaget och fler än 350 dagliga flygningar till 43 destinationer i Indien och 15 internationella destinationer upphör.

Problemen för Jet Airways går så långt bak som till år 2007 då man övertog Air Sahara och gjorde om det till Jet Lite, ett hybridflygbolag mitt i mellan lågprisflyg och fullkostnadsbolag. Detta tros vara en av huvudorsakerna till att Jet Airways nu stoppat sin verksamhet.

Under veckan har även 1 600 piloter på Jet Airways lagt ned sitt arbete då man inte fått någon lön utbetald sedan januari och det 27 år gamla flygbolaget som genomförde sin första flygning den 5 maj 1993 får nu ett bittert slut som den senaste tiden varit ytterst väntat.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.