Flygbolag redo för Scandinavian Mountains

Strax innan jul i år ska Scandinavian Mountains Airport utanför Sälen slå upp portarna för första gången. Enligt flygplatsens VD är redan två flygbolag klara för att börja flyga skidresenärer till Dalarna, men det går ännu inte att boka flygresor till Sälen.

Scandinavian Mountains Airport ska invigas helgen den 21-22 december strax innan jul i år. Sedan länge har det varit klart att det funnits ett stort intresse bland flygbolagen att trafikera Sveriges nyaste flygplats och nu är det klart att två av de intresserade flygbolagen faktiskt kommer att börja flyga till Scandinavian Mountains.

Det är dock inte offentliggjort vilka flygbolag det är, detta då det ännu inte går att boka flygbiljetter till och från flygplatsen i Dalarna. Anledningen till det är att Scandinavian Mountains Airport ännu inte fått någon IATA-kod vilket är ett måste för att kunna lägga in flygplatsen i flygbolagens bokningssystem. Flygtorget skriver dock om ledtrådar att de båda flygbolagen kommer inbringa trafik söder och sydost ifrån.

Förutom att göra klart med flygbolag pågår även färdigställandet av flygplatsen som bland annat innebär arbete med luftrummet kring flygplatsen som även involverar Norge då flygplatsen endast ligger fem kilometer från den norska gränsen.

Närheten till Norge gör att inflygningar till Oslo Gardermoen kan komma att påverkas av Scandinavian Mountains och detta vill norska Luftfartstillsynet undvika. Scandinavian Mountains avgående VD Brett Weihart tror dock att det inte kommer att bli några problem med den norska flygtrafikledningen när ärendet kring luftrummsfrågan är klar.

(Foto: Scandinavian Mountains Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.