West Atlantic får spanska majoritetsägare

flyg24nyheter har tidigare rapporterat om att förhandlingar mellan spanska LUSAT och West Atlantic Group gällande ett övertagande av det senare har inletts. Nu är förhandlingara klara och LUSAT kommer bli majoritetsägare i den delvis svenska flygbolagsgruppen.

I mars inleddes förhandlingar mellan den spanska koncernen LUSAT och West Atlantic Group om ett övertagande av det svensk-engelska flygbolaget. Nu är förhandlingar över och det står klar att LUSAT kommer att bli majoritetsägare i gruppen.

LUSATs inträde i West Atlantic Group beräknas kosta dem 20 miljoner euro och en snabb stängning av affären på grund av rådande osäkerhet kring Brexit. 10 miljoner euro kommer LUSAT att använda för att skjuta till mer kapital till West Atlantic och de resterande kommer att användas till att betala West Atlantics skulder.

LUSAT kommer även att ta över ett antal flygplan från West Atlantic samt West Atlantics reservdelslager till BAe ATP-flygplanen. Flygplan som kommer att överföras till LUSAT är ett flertal ATP:er samt enstaka CRJ200F, B737-400F samt B737-300F.

West Atlantic Group består idag av två operativa flygbolag, West Atlantic Sweden och West Atlantic United Kingdom. Den svenska delen flyger med fyra Boeing 767-200F, 29 BAe ATP samt två CRJ-200F medan britterna flyger med sex B737-300F, 14 B737-400F samt fyra B737-800F.

Den spanska koncernen LUSAT äger redan idag det spanska flygbolaget Swiftair som ägnar sig åt både passagerar- och fraktflygningar. Swiftair har en flotta som består av 26 ATR-flygplan varav 17 i fraktversion, åtta Boeing 737 samt tio Embraer 120 Brasilia-flygplan. Samtliga Boeing och Embraer-flygplan är konfigurerade för fraktflygningar.

(Foto: James)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.