Tidigare BRA-VD förelås bli ny ordförande i Svenskt Flyg

Den förre BRA VD:n Christian Clemens föreslås nu bli den nya ordföranden för Föreningen Svenskt Flyg. Detta då den nuvarande ordföranden lämnar uppdraget på grund av tidsbrist.

Nyligen meddelade Niklas Nordström att han av tidsbrist inte avser kandidera för omval när hans uppdrag som ordförande för Svenskt Flyg löper ut. På grund av detta har en ny ordförande för föreningen Svenskt Flyg föreslagits och det är Christian Clemens tidigare VD på BRA.

”Vi är väldigt glada att Christian Clemens vill ta över ordförandeskapet för Svenskt Flyg. Han är en väldigt välkänd och mycket uppskattad företagsledare i flygbranschen. Han har också på ett föredömligt sätt visat hur flyget kan ställa om mot ett fossilfritt flygande”, säger Svenskt Flygs vice styrelseordförande Peter Larsson.

Christian Clemens har lagt mycket vikt vid hållbarhetsfrågor i sin roll som VD för BRA, med introduktionen av biobränslen, miljöklass för resenärer och klimatkompensationer för flygresor. Innan VD-posten i BRA har Christian Clemens bland annat varit VD för TUI i Centraleuropa med ansvar för tyska TUI Fly och TUI Fly Nordic. Clemens föreslås väljas till ny ordförande för Svenskt Flyg under föreningens årsstämma den 10 maj.

”Svenskt Flyg är världsledande på många områden. Både i klimatomställning, i teknikutveckling men också i säkerhetstänkande. Det ska bli väldigt roligt att få företräda en mycket viktig bransch för landet”, säger Christian Clemens.

Niklas Nordströms tidsbrist beror på att han föreslagits som ordförande för Norrbottens kommuner och föreslås ingå i SKL:s styrelse.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.