Ny mjukvara till MAX testas av Boeing

Boeing har nu genomfört 96 testflygningar med en modifierad mjukvara på B737 MAX-flygplanen och man hoppas att den modifierade mjukvaran nu ska bana väg för att luftfartsmyndigheterna lyfter på flygförbudet.

Boeing arbetar dag som natt med att få fram en ny mjukvara till det MCAS-system som tros ligga bakom de båda krascherna med flygplanstypen B737 MAX 8. En modifierad mjukvara har nu testflugits 96 gånger och totalt har mjukvaran befunnit sig 159 gånger i luften.

Boeing förväntar sig dock att man ska fortsätta testerna de kommande veckorna enligt tillverkarens VD Dennis Muilenburg. Muilenberg talade under ett ledarskapsforum i Dallas den 11 april där han sade att Boeings personal arbetar motiverat med att ta fram en mjukvara som kommer se till att liknande olyckor aldrig kommer att hända igen.

Den nya mjukvaran kommer göra att MCAS systemet inte kan aktvieras på grund av felaktig data, vilket tros vara anledningen till de båda krascherna med MAX-flygplan i oktober förra året respektive den 10 mars i år.

Vid testerna av den nya mjukvaran har även 67 % av de 50 flygbolag som flög med MAX innan typen förbjöds att flyga med deltagit vid olika simulatorsessioner. Däribland Norwegian och dess VD Björn Kjos.

(Foto: Boeing)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.