SAS-flygning landade på fel flygplats

En uppmärksammad British Airways-flygning där passagerarna skulle från London till Düsseldorf, men planet flög till Edinburgh inträffade i slutet av mars och den felaktiga destination berodde på den mänskliga faktorn. Nu har SAS gjort samma sak, fast med lite framförhållning för passagerarna som visste att de landade på fel flygplats.

I slutet på mars startade en British Airways-flygning som utfördes av tyska WDL Aviation från London City Airport med destination Edinburgh. När flygplanet väl landat i Edinburgh visade de sig dock att samtliga passagerare hade bokat flygresor till Düsseldorf och misstaget var ett faktum.

Nu har en liknande händelse inträffat hos SAS fast med en variant med lite mer framförhållning. SAS-flygning SK 2961 skulle under torsdagen lyfta från Köpenhamn med destination Florens. Vid piloternas förberedande av flygningen upptäcktes dock att det inte fanns någon färdplan till den italienska staden i flygplanet.

Efter att felet upptäcktes blev SK 2961 cirka en timme och 20 minuter försenade men lyfte trots allt men med en ny destination. Istället för att ställa in flygningen valde man att flyga till Bolognas flygplats cirka tio mil från Florens och därifrån fick passagerarna ta buss till Florens. Enligt uppgifter ska passagerarna varit irriterade över det som inträffat och en förvirrad stämning ska ha rått på platsen.

Anledningen till att det inte fanns någon färdplan till Florens i det aktuella flygplanet, en Airbus A319, och att man valde att flyga till fel flygplats, var enligt SAS presschef  Freja Annamat den mänskliga faktorn.

Returflygningen från Florens till Köpenhamn, SK 2962, flyttades till Bologna och lyfte därifrån med en försening på drygt två timmar.

(Foto: Alex Beltyukov – RuSpotters Team)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.