Officiellt: JetBlue börjar flyga till Europa

Det har tidigare spekulerats kring om det amerikanska lågprisflygbolaget JetBlue och dess planer på att börja flyga mellan USA och Europa. Nu har spekulationerna realiserats  och år 2021 går premiären från Boston till London.

Under 2019 har det gått rykten kring om nya långlinjer med lågpris mellan USA och Europa genom det amerikanska lågprisflygbolaget JetBlue. Nu har ryktena besannats och år 2021 ska bolaget börja att flyga från Boston och New York-JFK till London.

De nya långlinjerna kommer att flygas med Airbus A321LR och det planeras för en daglig flygning på båda linjerna. Det är dock oklart vilken flygplats i London som ska trafikeras och detta kommer att offentliggöras senare. De Airbus A321LR som ska flyga på de nya långlinjerna kommer bland annat att vara utrustade med JetBlues premiumklass, Mint som bland annat har live-TV, gratis Wi-Fi samt gratis snacks och dryck.

Utökningen av linjenätet till Europa är enligt JetBlue själva, ett naturligt steg för flygbolaget som blir det första amerikanska lågprisflygbolaget att ge sig in på långlinjemarknaden mellan USA och Europa. JetBlues kunder har redan idag ett behov av att resa till London och med hjälp av en redan etablerad kundbas räds man inte den konkurrens som finns mellan USA och Europa.

”För 20 år sedan valde våra grundare att trafikera nya marknader. Marknaderna skulle ha en bristfällig service och vara överprisade, gärna båda delar. London är det största storstadsområdet som JetBlue ännu inte flyger till från både Boston och New York och vi är mycket begeistrade över att ändra detta om två år”, säger Joanna Geraghty operativ chef på JetBlue.

Tidigare har JetBlue sökt start- och landningstillstånd i Europa på Schiphol och Heathrow, men sannolikheten för att Heathrow blir avreseflygplatsen i London är inte särskilt stor. Det är mer troligt att man kommer använda sig av flygplatser som Gatwick eller Stansted i London som traditionellt sett lockat till sig lågprisflygbolag med trafik på London.

(Foto: Adam Moreira)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.