Atlantic Airways väljer A320neo – siktar på New York

Färöiska Atlantic Airways flyger idag med Airbus A320-familj i två versioner från ögruppen till främst Köpenhamn. I framtiden ska det däremot bli en enhetsflotta med A320neo-flygplan som ingår i planen om att öppna nya flyglinjer bland annat till New York från ögruppen vid slutet av 2019.

Atlantic Airways som är baserade på Färöarna tar i juni emot sin första Airbus A320neo från Airbus och det blir första steget i en formering av flottan till uteslutande A320neo-flygplan istället för de A319 och A320 som bolaget har i dagsläget.

Med de nya flygplanen kommer även planer på nya flyglinjer från Färöarnas enda flygplats, Vagar. Flygplatsens förhållandevis korta bana på 1 800 meter gör det omöjligt för Atlantic Airways att flyga med större flygplan än A320-familjen men med A320neo öppnas nya destinationer upp.

En av de nya destinationerna som hägrar är New York. Flygbolagets VD Jóhanna á Bergi sade i en intervju hos Air Transport World att man planerar för flertalet nya destinationer i framtiden och att New York är en av dem och att flygningar till The Big Apple är planerade att börja i slutet av 2019.

I dagsläget flyger Atlantic Airways från Färöarna till Bergen, Billund samt Köpenhamn året runt som kompletteras med tio säsongslinjer. Flygningarna utförs med två A319 och en A320. Dessutom har Atlantic Airways helikopterverksamhet mellan öarna på Färöarna samt en del ambulansflyg på uppdrag av de färöiska myndigheterna.

(Foto: Air Lease Corporation)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.