Turkish Airlines har flyttat färdigt

Den gångna helgen genomfördes kanske världens största flygplatsflytt när Turkish Airlines omdisponerade stora delar av sin verksamhet från Atatürk-flygplatsen till Istanbuls nya storflygplats.

Det har länge talats om den gigantiska flytt mellan Istanbuls Atatürk flygplats och stadens nya flygplats cirka fyra mil norr om Istanbul. I helgen genomfördes så äntligen den storskaliga flytten som främst involverade Turkish Airlines som nu har sin hubb på Istanbul New Airport.

Den stora flytten skedde under lördagen från klockan 03.00 till lunchtid och involverade över 1 800 personer och 130 flygplan som flyttades från Atatürk till den nya flygplatsen med en flygning på ungefär åtta minuter. Flytten innebär att Turkish Airlines nu har flyttat över 96 procent av sin planerade verksamhet till den nya flygplatsen enligt check-in.dk.

Flytten till Istanbul New Airport markerar samtidigt slutet på en era för Turkish Airlines som använt Atatürks flygplats i hela flygbolagets 86-åriga historia. Den sista passagerarflygningen som genomfördes från Atatürk lyfte klockan 02.00 på natten mot lördagen som TK 54 mot Singapore. Därefter var det flygstopp för Turkish Airlines i hubbstaden Istanbul, med undantag för Sabiha Göken flygplats, under 12 timmar innan man återupptog flygningarna från New Airport.

Atatürk-flygplatsen kommer dock inte att stå tom efter att all passagerartrafik flyttat. Flygplatsen kommer fortsatt att hantera en stor del av fraktflygningarna till och från Istanbul.

(Foto: Istanbuls nya flygplats, Jekader)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.