Lufthansa funderar på Airbus eller Boeing i Europa

Nyligen beställde Lufthansa Group nya långlinjeflygplan från både Airbus och Boeing. När flygbolagsgruppen nu ser över kortdistansflottan är flygplan från Airbus aktuella men även Boeing trots B737 MAXs flygförbud.

Lufthansa Group tittar och utvärderar just nu en potentiell flygplansorder på kordistansflygplan om minst 100 flygplan. De flygplan som är aktuella för Lufthansa är Airbus A320neo-familj, men också Boeings 737 MAX trots modellens flygförbud.

Lufthansa Groups VD Carsten Spor säger att man inte har förlorat förtroendet för Boeing och att de har byggt ”fantastiska” flygplan de senaste decenniumen.

De nya kortdistansflygplan som Lufthansa ska beställa ska ersätta gruppens nuvarande Airbus A319 och Bombardier CRJ 900-flygplan. Lufthansa själva flyger med 31 A319 och flygplanet används även flitigt av Brussels Airlines, Austrian, Eurowings, germanwings, Lufthansa CityLine samt Swiss. I nuläget är det bara Lufthansa CityLine som flyger med CRJ 900 inom gruppen.

Vad som talar för att det blir Airbus som ersätter är att Lufthansa Group idag inte flyger med några Boeing 737-flygplan medan man istället valt att satsa på Airbus. Enligt ch-aviation ska Lufthansa Group ta ett beslut om ordern och även avlägga den år 2020.

(Foto: Alasdair McLellan)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.