Risk för strejk på spanska flygplatser i påsk

Fem miljoner resenärer kan påverkas under påskhelgen då 60 000 flygplatsanställda på spanska flygplatser kan tas ut i strejk. Detta kan komma att drabba många svenska resenärer som flyger till och från Spanien under långhelgen.

De två spanska facken Unión Sindical Obrera och Unión General de Trabajadore planerar at ta ut 60 000 flygplatsanställda hos den spanska flygplatsoperatören Aena i strejk under påskhelgen vilket kan komma att påverka fem miljoner resenärer under den restäta långhelgen.

Aena driver 48 av Spaniens flygplatser och enligt de båda fackförbunden kommer en eventuell strejk att påverka alla flygplatser i landet med start den 20 april. Dock säger företrädare för fackförbunden att de är redo att förhandla med arbetsgivaren angående löner och förmåner där en del av meningsskiljaktigheterna finns. Konflikten mellan Aena och fackförbunden ligger också i att flygplatsanställda som flyttats mellan arbetsgivare, till Aena, ska kunna behålla sina löner och förmåner.

En strejk bryter ut den 20 april om de båda parterna inte kommit överens och detta kan komma att drabba svenska resenärer i stor utsträckning. Många reser till Spanien över påsken som innebär några extra lediga dagar och med ett strejkhot hängandes över de spanska flygplatserna kan semestern förvandlas till kaos.

Flygplatsanställda som berörs av strejken är allt från bagagehanterare samt flygplanslastare till incheckningspersonal och säkerhetskontrollanter.

(Foto: jsmjr)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.