Boeing minskar på tillverkningstakten av 737 MAX

Efter att Boeing 737 MAX är belagd med flygförbud slopar Boeing de tidigare planerna på att öka produktionstakten av flygplanstypen och väljer nu att göra tvärtom när närmare en femtedel färre flygplan ska produceras varje månad.

Antalet Boeing 737 MAX-flygplan som produceras varje månad ska nu sänkas från 52 till 42 sedan flygplanstypen är belagd med flygförbud över stora delar av världen. Detta innebär att Boeing helt går emot sina tidigare planer på att öka produktionstakten och minskar alltså den, från och med mitten av april, med nästan 20 procent.

Boeings koncernchef Dennis Muilenberg gick i samband med beskedet av en minskad produktionstakt ut med en film där han beklagar och uttryckte en stor sorg över de omkomna passagerarna i de två olyckorna med 737 MAX. Boeing har tidigare hållit en återhållsam linje och menat att det inte varit något fel på flygplanet i samband med de båda olyckorna. Detta är dock något som man backat i från senare.

Den minskade produktionstakten till 42 flygplan i månaden innebär dock att Boeing inte kommer att minska på personalstyrkan och påpekar att det endast är en tillfällig minskning av produktionen. Detta samtidigt som flygplanstillverkaren arbetar med att få den nya mjukvarucertifieringen godkänd och med det få tillbaka 737 MAX-flygplanen i luften.

Den tillfälliga minskningen av produktionen går tvärtemot tidigare planer som innebar att Boeing planerade att öka produktionstakten till 57 flygplan i månaden under sommaren 2019 istället för de tidigare 52 tillverkade flygplanen per månad.

(Foto: Boeing)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.