SAS – Fler passagerare och ökade intäkter i mars

Passagerarna ökade i snabbare takt än vad kapaciteten gjorde när SAS skruvar upp inför sommaren. Det är ett gott tecken för SAS när mars år 2019 summeras och man kan konstatera att passagerarsiffrorna ökade och det var främst inrikeslinjerna i Skandinavien som stod för ökningen.

2,5 miljoner passagerare reste med SAS under mars månad, en ökning med 70 000 jämfört med samma månad föregående år. En högre passagerarintäkt kompenserade för en lägre kabinfaktor, vilket resulterade i en förbättrad enhetsintäkt.

Jämfört med mars 2018 ökade kapacitet och antalet passagerare i SAS reguljära trafik med 1,1 procent respektive 3,1 procent. I SAS reguljära trafik kompenserades en lägre kabinfaktor med en högre passagerarintäkt, vilket resulterade i en förbättrad enhetsintäkt jämfört med föregående år.

”I samband med att vi rör oss mot vår och sommar ökar vi successivt kapaciteten för att möta en högre efterfrågan. I vårt sommarprogram öppnar vi 22 nya direktlinjer och 6 nya destinationer från Skandinavien, vilket jag hoppas att våra kunder kommer att uppskatta”, säger Rickard Gustafson, VD SAS.

Jämfört med mars år 2018 minskade trafiken på linjerna inom Skandinavien och Europa med 3,1 procent medan den interkontinental trafiken ökade med 0,9 procent och inrikestrafiken kombinerat Sverige, Danmark och Norge ökad med drygt 13 procent. En senare påsk är den främsta förklaringen till förändringen, vilket senarelägger resandet kring påskhelgen in i april.

”Jag vill också påminna våra kunder om att alla biljetter bokade av EuroBonus-medlemmar koldioxidkompenseras, och vill därför uppmuntra alla kunder som ännu inte är det, att bli medlemmar för att bidra till ett mer hållbart resande”, avslutar Gustafson.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.