SAS startar Mellanösternlinje från Stockholm

Med start den 30 juni börjar SAS att flyga till Beirut från Stockholm Arlanda. Linjen ska flygas två gånger i veckan på en linje där antalet resenärer ökat med 50 procent de senaste tre åren.

SAS utökar nu utbudet från Stockholm Arlanda Airport med ytterligare en direktlinje. I sommar, med start 30 juni, kommer SAS att flyga mellan Stockholm Arlanda och Beirut två gånger i veckan fram till september. Beirut är en populär destination från Stockholm och antalet resenärer har ökat kraftigt, drygt 50 procent, de senaste tre åren. De flesta är privatresenärer och fler än hälften av dem reser för att besöka släkt och vänner. Turism är också en stor reseanledning.

SAS nya direktlinje till Beirut öppnar upp för en ännu bättre tillgänglighet mellan städerna. Beirut är en av världens äldsta städer och här finns ett stort utbud av upplevelser: välbevarade slott, historiska kyrkor och moskéer, vackra stränder och det världsberömda libanesiska köket.

”Vi ser en ökad efterfrågan på resor till Beirut från Skandinavien och det är glädjande att vi nu kan erbjuda en attraktiv tidtabell för våra resenärer från Arlanda. Beirut är ett spännande semestermål samtidigt som många i Skandinavien också har en anknytning till regionen”, säger Karl Sandlund, EVP Commercial, SAS.

Den nya flyglinjen ska flygas med avgångar på onsdagar samt söndagar fram till mitten av augusti för att därefter trafikeras på onsdagar och lördagar fram till den 7 september. Samtliga flygningar ska utföras med Airbus A320neo samt Boeing 737-800.

(Foto: SAS Airbus A320neo, John Taggart)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.